top of page

Een verhaal over hoe een jeugddroom werkelijkheid kan worden ...

Turnhout_ deKolonisten-13-2.jpg

Ik ben Seb, de man achter de Kolonisten. Al van jonge leeftijd wisten gezelschapsspellen me te boeien. Zo leerden we thuis op jonge leeftijd schaken en beleefden we enorm veel plezier aan de klassieke bordspellen van MB, Parker en andere in de jaren '80.

Op mijn tien jaar leerde ik voor het eerst 'het andere spel' kennen toen MB kwam met de oerklassieker Hero Quest. Het startschot was plots gegeven, zeker toen enkele jaren later Magic: the Gathering ten tonele verscheen. Tijdens de vele omzwervingen over miniature games (met Blood Bowl als meest vernoemenswaardige), RPG's als Call of Cthulhu, maar ook Catan en het immer uitbreidende assortiment moderne bordspellen werd wel eens gekscherend gedroomd hoe leuk het zou zijn om later iets professioneels te doen met gezelschapsspellen.

In 2013 kwam dat laatste plots binnen handbereik wanneer ik Rudy Seuntjens (nu Game Brewer) leerde kennen en de ondernemer in mij wakker werd geschud.

Destijds zijn we gestart met demo avonden bij mensen thuis (Tupperware met spelletjes) en een bescheiden webshop, dus ook maar een kleine winkel met beperkte openingsuren open gedaan.

Dat laatste werd al zeer snel een full time job waardoor ik besloot definitief de kaart te trekken van de spellenindustrie. En dat heb ik me tot op vandaag nog niet beklaagd.

Vandaag zitten we in ons derde pand nadat we op organische wijze groeiden van 40 m2 over 100m2 naar ons huidige pand met maar liefst 300 m2 aan ruimte en zitplaatsen voor 98 spelers ...

Of hoe een droom dus niet altijd bedrog hoeft te zijn en mits een meevaller hier en daar gekoppeld aan hard werk (vooral achter de schermen) echt waarheid kan worden.

277770289_461189205801347_51894063526967
Turnhout_ deKolonisten-2-2_edited.jpg

Sinds we in het nieuwe pand zitten, was er ook nood aan uitbreiding van de gezichten achter de Kolonisten.

Joke is de dame die tegenwoordig grotendeels het dagdagelijkse werk voor zich neemt. Naast haar goede kennis van spellen, kan ze als geen ander mee praten over Dungeons & Dragons, Star Wars, Harry Potter, ... Kortom: all things geek.

Daarnaast staan ook onze flexijobbers Sara, Michiel, Jasper, Jany, Nick en Kevin ook met de glimlach klaar om jullie verder te helpen in de zoektocht naar het beste spel voor jullie of om jullie van een natje en droogje te voorzien tijdens het spelen.

Kom zeker eens kennis maken zou ik zeggen, we verwelkomen iedereen met evenveel plezier!

Waar wij voor staan

Persoonlijk advies

Daar maken we nog steeds het verschil! Samen gaan we op zoektocht naar dat spel dat jou op het lijf is geschreven.

Gastvrij

Iedereen is welkom bij ons. Het maakt ons niet uit wie je bent, hoe je je voelt of welke herkomst, religie, geaardheid, ... je hebt. We willen een safe haven zijn voor iedereen.

Community builders

Veel mensen hebben spellen thuis liggen die maar al te vaak niet op tafel komen door een gebrek aan tegenstanders en daardoor gedoemd stof te blijven vergaren tot het ooit richting tweedehands verhuist.

Bij de Kolonisten trachten we communities op te bouwen voor alle segmenten in spellenland. Ben je op zoek naar D&D of andere RPG spelers? Speel je al eens graag een miniature game of wil je een kaartje leggen van je favoriete TCG? Of gewoon nood aan spelers die ook eens een ander spel willen spelen dan die eeuwige klassiekers die ondertussen zijn voorbij gestreefd?

Bij de Kolonisten hebben we communities voor alles en proberen we deze constant geëngageerd te houden met avonden, events en meer van dat. Check zeker onze Discord en maak deel uit van de grote Kolonisten familie!

Onze kantoren

Onze studio in Rotterdam

Klik hier om tekst toe te voegen en te bewerken. Het is simpel. Klik op "Tekst bewerken" of dubbelklik om inhoud toe te voegen en het lettertype te wijzigen. Vertel je bezoekers hier wat meer over jezelf en wat je zoal bezighoudt. 

We werken graag met je samen

Klik hier om tekst toe te voegen en te bewerken.​ Laat je gebruikers weten wie je bent.

bottom of page